Het is paars, het kan vliegen en het herinnert ons aan toen we kinderen waren. U zult onmiddellijk begrijpen dat we het hier over hebben Spyro, tenzij je een nogal bizarre jeugd hebt gehad. Op gamescom hadden Fraws en ik de gelegenheid om de heruitgave van de avonturen van de kleine draak aan te raken, waarbij we drie niveaus konden proberen in een demo die speciaal voor de beurs was gemaakt. De titel was ook speelbaar in het consumentengedeelte, waar het echter niet mogelijk was om de gameplay op te nemen, en een eindeloze rij spelers wachtte om de Reignited Trilogy in handen te krijgen. Je vindt enkele fragmenten van de titel in de video van Fraws op de beurs, dus mis het niet!

Stone Hill, Idol Springs en Sunny Villa werden de drie niveaus gekozen voor de demo, die elk uit een ander hoofdstuk van de serie en waarschijnlijk gekozen voor hun eenvoud. De eerste van de drie alleen nodig is om de draken te bevrijden, het vermijden van de positie van rammen boos en sinister tovenaars, en de tweede keer dat we gesleept in het midden van een religieus schandaal: de beelden van de lokale goden hadden tegen hun scheppers in opstand. De derde, ten slotte, stelde ons op de proef door ons te vragen om neushoorns-gladiatoren (rinotori? Gladiaceronti?) van een schattig stadje in oude Romeinse stijl, bewoond door kleine leeuwen.

Deze verhalen zijn zeker bekend bij diegenen die de trilogie speelden: in feite de gameplay is onveranderd geblevenen zoals toen konden we vuur spuwen, op volle snelheid rennen en van de hoogte glijden. Het enige echte verschil is de opslagmodus, waarvoor het niet langer nodig is om de geheugenkaart te gebruiken. En godzijdank.

Het raken van de vijand op volle snelheid geeft altijd een zekere voldoening, alsmede het verzamelen edelstenen, die aangenaam sbrilluccicano in deze nieuwe editie. Uiteraard werd de demo ontbreekt alle component van completismo: er was geen noodzaak om alle items te verzamelen en op zoek naar de geheimen van de titel, activiteiten die in plaats van essentieel belang is in de volledige versie, die een sterk gebaseerd op de exploratie titel.

Spyro is ongetwijfeld ouder goed (in feite ook is verbeterd, niet zoals wij, die dichter bij de middelbare leeftijd), en het nieuwe karakter model dacht dat het was zeer goed gedaan. Alle modellen zijn opnieuw vanaf nul, een moeizame taak die heeft toegestaan ​​om het uiterlijk van de titel te moderniseren, met behoud van een zekere retro-stijl, met name gezien de gekozen lettertype en de dialogen van de personages. Een beetje minder gunstig is onze mening over andere elementen van de titel: de camera leek niet perfecten het gebeurde dat hij de paarse kleine draak niet goed volgde. Aan de andere kant heeft de ingestelde gevoeligheid niet voldoende geholpen. Sommige daling in frame-rate is duidelijk, vooral in de secties meest hectische (iemand zei skate park?), Maar het was toch een demo: optimisme blijft intact voor de definitieve versie.

We moeten nog een beetje langer wachten om in de wereld van draken te komen: Spyro: Reignited Trilogy komt op 13 November 2018 op PS4 en One. Er is veel gesproken over de redenen voor het uitstel van de releasedatum, iemand vermoedde dat het gebrek aan enthousiasme van de spelers voor de aanwezigheid van de 2e en 3e titels alleen in downloadbare versie, en niet fysiek in het pakket, ermee te maken had. Ik vind het waarschijnlijker dat er een verlangen is om de kleine details op te poetsen, en daarmee een groot respect te tonen voor een franchise die in de harten van zo velen van ons zit.