Vandaag, tijdens de discussie over de financiële resultaten, CD Projekt Red kondigde aan dat de singleplayer-campagne van Gwent het zal veranderen in een apart spel genaamd Thronebreaker: The Witcher Tales.

The Witcher 3 het werd gepubliceerd met een in-universe kaartspel genaamd Gwent, de hoofdpersoon Geralt spelen tegen de burgers van de Northern Kingdoms. De game was zo populair dat CDPR geen tijd verspeelde met de aankondiging van de creatie van een stand-alone versie voor één speler van het spel. Het bedrijf heeft verklaard dat de ervaring zo groot is geworden dat het op zichzelf moet staan.

De Poolse ontwikkelaar verklaarde dat de singleplayer-campagne vrij gelijkaardig zal zijn aan The Witcher, met beslissingen die moeten worden genomen en gevechten, voor een campagne die ongeveer dertig uur duurt.

Het lijkt erop dat deze splitsing gewenst is door CDPR om nog meer geld te verdienen. Gwent is een gratis kaartspel. Een grote RPG-campagne zou het volledige verkooppotentieel mogelijk maken. Hoe dan ook, CDPR heeft nog geen einddatum bekendgemaakt, we hoeven alleen maar te wachten op meer informatie.