Niet tevreden zijn met gewoon een gast zijn in veel andere vechtspellen, shovel Knight staat op het punt de hoofdrolspeler te worden met de laatste DLC binnenkort.

getiteld Confrontatie, plaatst de nieuwe inhoud 16-personages van Shovel Knight in een vechtspel dat de gameplay van Shovel Knight combineert met Super Smash Bros. of Rivals of Aether-vechters. Elk personage heeft ook zijn eigen verhaalmodus met dialogen en rivalen onderweg.

Showdown komt op alle consoleversies van Shovel Knight behalve die voor Playstation Vita en Nintendo 3DS, waarschijnlijk vanwege een combinatie van technische en verkoopproblemen. Als je Shovel Knight: Treasure Trove al hebt, ontvang je gratis de nieuwste DLC, Showdown. Het zal ook in zelfstandige vorm worden gepubliceerd.

Het laatste stuk van de ongelooflijke DLC-serie van Shovel Knight, King of Cards, is nog steeds gepland en zou later dit jaar moeten worden gepubliceerd.