Terwijl we genieten van Nintendo Switch, PlayStation 4 Pro en Xbox One X, hebben we er nu een paar maanden over gesproken console volgende gen. Als we in het geval van Nintendo nog steeds stil zijn en voor de Microsoft-console al de codenaam "Scarlett" kennen, is het nog steeds volledig geheim voor een mogelijke PlayStation 5, maar nu kunnen we de codenaam hebben.

De gebruiker van ResetEra Gemüsepizza, zeven tussen de regels van de Unreal Engine 4-code, heeft inderdaad enkele strings ontdekt die naar verschillende consoles verwijzen: naast de al bekende, vinden we ook een ongekend "Erebus". Dit kan om verschillende redenen gewoon de 5 PlayStation zijn.

De oorzaken die ons doen denken dat dit naar de volgende Sony-machine zou kunnen verwijzen, zijn de veilige uitsluiting van de volgende Microsoft-console (die we Scarlett noemen), maar ook en vooral omdat Erebus (Erebus) het was een Griekse voorouderlijke godheid het lijkt te zijn van de vijf entiteiten van creatie; de nummer vijf, gecombineerd met het feit dat andere consoles van Sony hadden ook codenamen die naar de Griekse mythologie verwezen (PlayStation 4 was Orbis, PlayStation VR was Morpheus en PlayStation 4 Pro was Neo), zou ons doen denken aan PlayStation 5.

Uiteraard deze het zijn gewoon veronderstellingen dat doet ons dromen en denken dat Unreal Engine al compatibel is met de volgende Sony-console, maar waarschijnlijk te zien is PlayStation 5 we zullen nog een paar jaar moeten wachten.