Introduceer of niet van videogames naar Olympische Spelen? Een argument dat vaak is besproken, met wie het eens is, gezien de hoge concurrentie in sommige titels en de meer en meer succesvolle eSportsen wie (inclusief veel atleten) vindt deze activiteit niet vergelijkbaar met een sport die "fysieke training en vermoeidheid" vereist.

Persoonlijke meningen terzijde, om terug te keren naar het onderwerp was Thomas Bach del Comitato Olimpico Internazionale (CIO), sprekend over de moeilijkheid van het introduceren gewelddadige videogames op de Olympische Spelen, van nature "in tegenspraak met de Olympische waarden, die daarom niet kunnen worden aanvaard". Het probleem zou in werkelijkheid niet zijn om gewelddadige videogames uit te sluiten, maar eerder voor i evaluatiecriteria die een videogame als gewelddadig bestempelen of niet.

Als we bijvoorbeeld een spel als beschouwen League of Legends (waarvan het succes tijdens de Aziatische Spelen ongelooflijk was), we hebben ook in dit geval een soort geweld, aangezien je je vijanden moet doden, maar het is iets heel anders dan een Call of Duty o DOOM. Hetzelfde kan gelden voor i vechten: welke zouden toegestaan ​​kunnen worden en welke niet? Misschien iets aan Mortal Kombat het kan ontoereikend zijn voor een Olympische Spelen, maar één straatvechter o Super Smash Bros. ze zouden geen problemen moeten hebben.

Helaas is de vraag erg delicaat, maar zelfs Thomas Bach zelf gaf dat inderdaad toe de verschillende sporten, vooral de oudste, ze zijn gebaseerd op tradities van strijd tussen volkeren, maar in ieder geval "sport is de civiele uiting van concurrentie. Als er videogames zijn waarin je iemand moet doden, kan dit niet worden afgestemd op de Olympische waarden'.

We zullen nooit videogames en eSports ai zien Giochi Olimpici? En zo ja, welke titels worden toegelaten? Een grote hoofdpijn voor de CIO die hopelijk zo snel mogelijk een oplossing zal vinden.