De mobiele versie van Fortnite bestaat al vijf maanden en verdient veel geld. Alleen de versie voor iOS-apparaat verdient over 2 miljoenen dollars per dag.

Nu een nieuw rapport van Apptopia heeft in enkele nummers gekeken om te zien hoe de iOS-versie er over het algemeen uitziet. Het antwoord is simpel: heel goed! In vijf maanden heeft de game de 100 miljoen downloads en ongeveer bereikt 160 miljoen dollar aan inkomsten uit in-app-aankopen.

In dit tempo zal Epic Games naar verwachting alleen al een half miljard dollar aan inkomsten genereren met de iOS-app. Dit betekent niet dat Fortnite mobiel de snelst gedownloade gratis-te-spelen-app is. Apptopia merkt op dat Super Mario Run honderd miljoen heeft bereikt in 68-dagen terwijl Pokemon Go in 71. Fortnite presteert echter al snel beter dan PUBG, dat van plan is 100 miljoen downloads te bereiken in 344-dagen.