We hebben het vaak over geweld in videogames en de gevolgen die dit kan hebben voor spelers, vooral de kleintjes. Er is veel discussie over de invloed van elektronische spellen op de gedrag van kinderenmaar wat zeker is, is dat een verslaving aan hen, evenals voor iets anders, hij brengt nooit goed.

Wat is er gebeurd? Rusland (maar vanwege de oorsprong van het feit, hopen we dat het ding overdreven is - zoals vaak gebeurt met de nieuws komend uit Rusland-) het is echt ongelooflijk: een kind dat geobsedeerd is door en afhankelijk is van een videogame gekocht door zijn moeder, na het verliezen van een spel hij nam zijn leven af, onthoofde zichzelf met een kettingzaag gevonden in de achtertuin.

Il bambino het was weken geleden dat hij het huis verliet om het videogame te spelen (nog onbekend), en momenteel volgen de onderzoeksautoriteiten het spoor van aansporing tot zelfmoord. Het is ook niet mogelijk dat dit de laatste act is van de beroemde, helaas, Fenomeen van de blauwe vinvis, maar op dit moment wordt alles nog onderzocht.

Het probleem is waarschijnlijk niet het geweld in videogames op zich, maar in dit geval en in andere gevallen moeten we dat altijd proberen niet leiden tot verslavingen, op straffe van ernstige gevolgen zoals in deze dramatische zaak.