Progetto Ustica is eindelijk beschikbaar, gratis, op Steam. Een "serious game", dit zijn de woorden van de ontwikkelaars, "die de herinnering aan een van de meest tragische gebeurtenissen in de recente Italiaanse geschiedenis levend wil houden". De tragische gebeurtenis in kwestie is duidelijk het bloedbad van Ustica, vliegtuigcrash deed zich voor op 27 June 1980 in omstandigheden die nog onduidelijk zijn. De oudere zullen het zeker onthouden, de jongere kunnen het negeren en deze titel zou ze zeker bij toeval doen.
Progetto Ustica is zeker een titel die we altijd met belangstelling hebben gevolgd: niet alleen voor Italiaanse productie (IV Productions en Game-S), maar ook voor het onderwerp. Om dit te bevestigen, zullen velen de video van Fraws op het PDV-kanaal onthouden, waar hij het van tevoren probeerde voor VR

Persoonlijk, als een liefhebber van de geschiedenis en bijgevolg van het geheugen, kan ik niet anders dan opmerken het morele en didactische belang van een werk (hiervan spreken we) als een Ustica-project. Andere woorden zouden tevergeefs zijn, daarom zou ik willen afsluiten door diegenen te citeren van degenen die het spel hebben gemaakt, in de hoop dat ze de inhoud die zou worden overgebracht volledig zouden onderscheppen. Bedankt IV Productions, bedankt Game-S.

"We hebben Progetto Ustica gemaakt met de steun van de Parenti Association of Victims of the Ustica Massacre. Ze vroegen ons om de gezichten en lichamen van hun geliefden niet te gebruiken. In het spel zul je ze als ongedefinieerde mensen vinden, maar vandaag willen we ze allemaal onthouden.

De bemanning: