Ondanks jaren van vertraging, eindelijk zelfs omhoog Nintendo Switch we zullen er een kunnen maken back-up van cloud-saves via de Nintendo Switch Online is het betaalde abonnement binnen een paar dagen beschikbaar.

Maar het aanvankelijke enthousiasme moest de realiteit onder ogen zien: niet alle games ondersteunen back-ups van back-ups, hoewel het overgrote deel van de games dit doet, omdat het een optie is die standaard is ingeschakeld en waarvoor ontwikkelaars een met redenen omkleed verzoek naar Nintendo moeten sturen om ze uit te schakelen.

Zoals gezegd, zullen niet alle titels de cloud redden en vinden we onder deze dagen bekende namen zoals de twee Pokémon Let's Go e Splatoon 2 (praten over het eerste feest), maar ook Dark Souls Remastered e FIFA 19.

Nintendo Switch

Waarom deze keuze? Om het uit te leggen is Nintendo zelf, en de reden zou de sta niet toe dat spelers misbruik maken van back-ups voor ongepaste praktijken in titels die uitwisselingen van items of online ranking mogelijk maken:

De overgrote meerderheid van Nintendo Switch-games ondersteunt de back-up van cloudgebaseerde back-ups, maar in sommige games maakt deze functie het mogelijk om items terug te halen die zijn uitgewisseld met andere spelers of om de online multiplayer-rangorde te wijzigen.

Een gebruiker kan bijvoorbeeld een zeldzame Pokémon uitwisselen met een andere speler en vervolgens een back-up terugzetten om die Pokémon terug te krijgen, die op deze manier zou worden "gekloond"; in Splatoon 2 daarentegen zou een nederlaag die de online ranglijst zou verminderen, kunnen worden "geannuleerd" met behulp van een oude online save.

Een oplossing die zeker niet degenen beloont die eerlijk spelen en die op de een of andere manier het had in ieder geval vermeden kunnen worden. We hopen echter dat de spellen die de reddingsoperaties in de cloud ondersteunen, feitelijk bijna de hele bibliotheek zijn Nintendo Switch.