Vorige maand was er een gerucht dat ik Multiplayer- en free-to-play-games op de Nintendo Switch zouden niet worden beïnvloed door de nieuwe online Nintedo-service (Toeslag). Dit nieuws is bevestigd met de release van Arena of Valor van de ontwikkelaar Tencent.

Nintendo bracht vervolgens een officiële verklaring uit over de Switches Online veelgestelde vragen. Fortnite, een gratis service, vereist geen registratie voor de online service. Hier is de bevestiging:

"Vanaf de 18 september 2018 moet je je aanmelden voor Nintendo Switch Online om deel te nemen aan de coöperatieve en competitieve online functies van veel Nintendo Switch-spellen van eerste en derde partijen, waaronder Splatoon 2, Mario Kart 8 Deluxe, ARMS en Super Smash Bros. Ultimate.

"Sommige games, zoals Fortnite, zullen online toegankelijk zijn, zelfs zonder je aan te melden voor die service."

 

Dit is goed nieuws voor de spelers van deze spellen en garandeert online communities de kans om te groeien.