De tirade tussen buit doos e gokken het lijkt echt nooit te eindigen. Meerdere keren hebben we gesproken over hoeveel prijzengeld als gevaarlijk worden beschouwd, omdat het, net als gokken, tot een echte kan leiden afhankelijkheid.

Een recente studio van 'Referentiecomité Australisch milieu en communicatie bevestigde het ding, analyseerde het gedrag van 7.400-gamers, tot de conclusie gekomen dat de prijzen gelden psychologisch veel voorkomende mechanismen voor die van gokken, waardoor de spelers naar de ludopatia.

PEGI

Deze resultaten bevestigen wat geleerden al een tijdje zeggen, namelijk dat de prijzenfondsen zijn psychologisch vergelijkbaar met gokken: het uitgeven van grote hoeveelheden geld aan het prijzengeld hangt samen met de uitgavenproblemen die gepaard gaan met andere vormen van gokken.

Daarnaast lijkt er een echt verband te bestaan ​​tussen degenen die al gokproblemen en loot boxes hebben: in feite zouden de eerste meer geneigd zijn om grote bedragen in het prijzengeld uit te geven, en omgekeerd zouden degenen die veel geld in loot boxes besteden meer mogelijkheid tot gokverslaving.

Om deze reden stellen geleerden voor verbieden games met prijzengeld voor kinderen onder de achttien, met expliciete informatie over de covers van de aanwezigheid van 'gokken'.