Ik ben een van degenen die zijn benaderd Super Seducer voor memes (in het bijzonder video videogamedunkey) en toen was hij aangenaam onder de indruk. Willen de game serieus nemen (vanwege een recensie) waren de technische fouten gemakkelijk te verwaarlozen in vergelijking met de geldigheid van de leer van Richard La Ruina. De game had de juiste dosis komedie om het publiek bezig te houden en heldere lessen om toegang te krijgen tot de basisprincipes van verleiding, nooit smerig, seksistisch of triviaal.

Onnodig te zeggen, net aangekondigd Super Seducer 2 Ik stelde voor om het te herzien, vooral daarna Fraws interview met Richard, wat veel nieuwe functies beloofde voor de tweede game. Het nieuwe niveau opgedragen aan Tinder, The vrouwelijk commentaar op de verschillende scenario's en de meest uiteenlopende en specifieke situaties waren in feite elementen die ik wilde zien in de nieuwe titel van de serie. Elementen die Super Seducer 2 goed heeft en aanpakt.

Al vanaf het eerste niveau begint de nieuwe titel met een knal: hoe een rijk meisje benaderen en "slepen" tijdens een ontbijt.
Het is meteen duidelijk hoe de locaties van de nieuwe niveaus met de grootste zorg zijn gekozen, vooral om de situaties te creëren die de titel wil dekken. En zo begint op deze prachtige plek het eerste avontuur van aspirant-verleiders, die in puin of in de liefde terecht kunnen komen.

Via dit eerste niveau geniet je meteen van de de gebruikelijke ironie van Super Seducer, nu versterkt door zelfreferentie. Zoals beloofd door Richard, maakt Mohammed zijn comeback, verschijnt deze keer als een acteur (ook op andere niveaus) en snauwt hij de mensen die het eerste hoofdstuk niet hebben verloren. Op basis van de verschillende keuzes, zelfs sommige van die kennelijk komische, gaat het spel verder verschillende eindes, sommige beter dan anderen. En goed dit nieuwe multi-end systeem zal de meest bekwame spelers belonen met een beter resultaat, en zal proberen opnieuw proberen te verbeteren als het resultaat niet optimaal is geweest.

Het spel gaat verder met andere zeer interessante dynamiek: we hebben een niveau over hoe we onze secretaresse, een gewijd aan Aziatische mannen die geïnteresseerd zijn in westerse vrouwen, één te verleiden op een avond bij een lokale, een all-female optica en de beruchte niveau Tinder. Alle scenario's worden uitputtend behandeld en stellen ons in staat om 360-cijfers te verbeteren.
Hoewel het niveau van Tinder het duurst was om te maken, en zeker goed gedaan is (ondanks de gênante prestaties van de acteurs), vond ik het Comedy Interlude het enige interessante, niet het enige niveau dat zich toelegt op verleiding, maar eenvoudig om hun charisma en hun vermogen om een ​​menigte te entertainen te verbeteren.

Komend op het cruciale aspect van het spel, het didactische, vraag je je af hoe Super Seducer 2 logisch is als een game op zich. Moet de kennis die in het eerste hoofdstuk is opgedaan, worden begrepen en doorgegeven of is het een verbeterde versie van de eerste?
Ik geloof dat het antwoord in het midden zit. Super Seducer 2 wordt opnieuw geconfronteerd met sommige situaties van het eerste spel, maar vaak kort en zonder hetzelfde detailniveau. Als uit de woorden van Richard voorafgaand aan de uitgang van het spel je dacht dat Super Seducer 2 slechts een reboot was, gericht op het verbeteren van de eerste, nou 'niet zo. Het eerste hoofdstuk is nog steeds geldig, autonoom en soms fundamenteel: veel van de basislessen die vereist zijn in de tweede titel kunnen worden verkregen met Super Seducer, waardoor een goede continuïteit tussen de twee wordt gecreëerd.

De game bevat helaas nog steeds enkele fouten die ik niet wilde herzien: vaak worden de video's onderbroken zonder dat de acteurs hun lijnen kunnen voltooien; het handelen, hoewel beter dan het eerste, laat soms te wensen over en het gebrek aan identificatie helpt niet het "onderwijzen"; en tot slot is er veel afval, maar niet de goede.
Super Seducer is vaak sympathiek, en hij belandt soms briljant in de prullenbak, anderen met simpele grappen en anderen, helaas, met onbegrijpelijke details. Als Richard vóór het juiste antwoord omringd was door prachtige halfnaakte flarden (wat nog steeds grappig was) en door dezelfde meisjes gekleed voor een exact antwoord, hebben we nu een stap voorwaarts in het eerste geval en onverklaarbare sketches in het tweede. In Super Seducer 2 die het juiste antwoord geeft, zal onze goeroe zich omringd voelen door goedgeklede mensen, zeker een meer sobere (zelfs als niet leuke) omgeving; terwijl hij in het gezelschap zal zijn van twee gezichten die niet eens worden gevonden in mugshots bij een verkeerd antwoord. Ik begrijp deze keuze echt niet. Het trio is te zien in scènes van een andere aard, waarbij de verleidingsgoeroe wordt bedreigd door de twee gewapende misdadigers, of terwijl ze een van hen een taart geven, en in beide gevallen vond ik het niet grappig.

Super Seducer 2 is een waardige opvolger van de eerste game en plaatst zichzelf als een bijgewerkte versie ervan in sommige details, of als een vervolg. Enkele technische gebreken zijn helaas nog steeds aanwezig, hoewel niet zo ernstig als in het eerste, maar deze hebben geen invloed op de game-ervaring die is altijd leuk, interessant en uitgebreide het leren van de kunst van het verleiden. Nu moet je Super Seducer 3 eens proberen wanneer het uitkomt.