Dankzij de Techland-jongens slaagden we erin hun nieuwe baan te vinden, Dying Light: Bad Blood. In dit artikel proberen we u het beste te vertellen over onze ervaring. Laten we beginnen.

TECHNISCHE PARAMETERS & GAMEPLAY

Laten we beginnen bij de technische sector. De jongens van Techland hebben hun verwachtingen behouden een product (nog niet definitief) zonder al te veel vlekken en veel plezier. De gevonden bugs zijn niet overdreven of extreem ernstig, allemaal oplosbaar met updates erin die, tenminste zoals tot nu toe is gezien, zeker niet worden gemist. De grafische weergave doet sterk denken aan de eerste titel met enkele verbeteringen in details en lichteffecten; niets te maken met het potentieel dat vandaag wordt bereikt, maar in games zoals dit is het zeker niet de grafische weergave de ruggengraat van het project.
Wat betreft het spel, Dying Light: Bad Blood is een FPP (First Person Perspective) Battle Royale. Aan het begin van de game worden we willekeurig naar een punt op de kaart gekatapulteerd, waarbij we onze zoektocht naar wapens en uitrusting beginnen. Ons doel is om het LIV te bereiken. 5 voor de andere elf spelers, doel dat ons in staat stelt te evacueren zodra het vliegtuig op de kaart arriveert. Om een ​​hoger niveau te bereiken, moeten we bloedmonsters verzamelen van zombie-bijenkorven op de kaart. Hoe groter de netelroos, hoe sterker de vijanden en hoe meer bloedmonsters we krijgen als we eenmaal zijn opgeruimd. Als alternatief kunnen we anderen het vuile werk laten doen en ze doden om de monsters te krijgen die ze hebben verzameld. Maar wees voorzichtig: een hogere level verhoogt de levensduur van de spelers en de schade die ze toebrengen. Een speler met meer dan twee verschilniveaus voor je hebben, kan behoorlijk gevaarlijk worden.
Een andere manier om voordeel te halen uit je tegenstanders is om de luchtdruppel op de kaart te verwijderen: dit zijn de enigen die garanderen dat ze de paar vuurwapens in het spel kunnen bemachtigen.
Momenteel zijn er twee manieren: de casual modus, waarmee we "aangepaste" games kunnen maken door minder xp, e te ontvangen de normale modus, waar we niet gewaardeerde wedstrijden spelen met een normale winst van XP punten. Een Gerichte modus is gepland, geclassificeerd als duidelijk, momenteel nog niet geïmplementeerd.
Aan het einde van elke game verdienen we, naast de ervaring, 'littekens', een van de twee betrokken valuta's. De ervaring zorgt ervoor dat ons personage op een hoger niveau komt te staan, waardoor we kisten en beloningen kunnen ontgrendelen. Littekens laten ons in plaats daarvan cosmetica en aanpassingen kopen. Het 'bloedgeld' is echter de premiumvaluta die ons in staat stelt om nog exclusievere inhoud en huid te benaderen.

Stervend licht: slecht bloed

 

Stervend licht: slecht bloed

BIJZONDERHEDEN

Veel van deze functies kunnen (en zouden moeten) worden opgenomen in de paragraaf 'gameplay'. In plaats daarvan besloot ik ze te beschrijven in een speciale paragraaf om hun specificiteit te onderstrepen. Allereerst, in de game zijn er (bijna) ALLEEN melee wapens. We moeten daarom ons weg banen naar het witte wapen en de timing van melee-gevechten beheersen, vooral in PVP. PVP is echter niet essentieel om de eindoverwinning te behalen: je kunt je in feite alleen maar toewijden aan het zoeken naar netelroos, deze opruimen en je bloedmonsters nemen. De niet-noodzaak van PVP is misschien wel het grote nieuws in Dying Light: Bad Blood. Verder niet over het hoofd gezien het vermogen om in de parkour te jongleren om strategische voordelen te behalen, zowel tijdens de vlucht als bij aanvallen.

Stervend licht: slecht bloed

OVERWEGINGEN & CONCLUSIES

Stervend licht: Bad Blood is gewoon ... brutaal! Het is geen toeval dat de door Techland gekozen hashtag gewoon #BRUTALROYALE is, en een leuk woordspel exploiteert. Het (bijna) ontbreken van vuurwapens maakt het spel extreem hectisch en verstoort tegelijkertijd wat de 'traditionele' strategieën zijn met betrekking tot Battle Royale en First Person Shooter in het algemeen. De adrenaline-kick moet gepaard gaan met een niet onverschillige aandacht; het gebrek aan opnamen maakt de omgeving erg stil, waardoor we de alarmstatus gemakkelijk verlagen. Doe het nooit. In Dying Light: Bad Blood ben je nooit veilig. Stilte betekent niet langer beschut wonen.
Zoals hierboven al vermeld, is de andere nieuwigheid zeker de mogelijkheid om te winnen zonder mogelijk iemand te moeten ontmoeten. Daar aangekomen wacht het evacuatievliegtuig ongeveer 2 minuten voordat het de winnaar meeneemt. Om erop te komen is het echter niet voldoende om te leven: je moet ook het LIV hebben bereikt. 5. Logischerwijs staat er een hinderlaag op ons te wachten, maar we kunnen gewoon wegrennen en wachten tot het einde van het aftellen om de overwinning mee naar huis te nemen. Meer in het algemeen is de (effectieve) implementatie van PVE-dynamiek in een PVP-modus bij uitstek zeker een goed idee.
De aangepaste modus, aanwezig en voor iedereen toegankelijk (in tegenstelling tot veel vergelijkbare titels), stelt u in staat om alleen te trainen om de kaart en de bijenkasten van de eerste tot de laatste centimeter te kennen.
De kaart (voorlopig slechts één) en de standaardpositie van de kasten zijn slechts enkele van de kritieke punten van deze titel, die waarschijnlijk de komt overeen met "mechanisch" of anderszins herhalend. Een ander belangrijk oog zou moeten worden gezet eerste spawn, in sommige gevallen nog steeds extreem onevenwichtig, wat op dit moment kan het fortuin een te grote rol spelen. De wapens, vele en elk met zijn kenmerken, moeten worden herzien om een ​​meer gebalanceerde DPS te garanderen. Het wapen waarmee ik mezelf beter vond, is in feite de zeis, niet (alleen) om ideologische redenen, maar omdat degene met de beste verhouding van slagen werd gebracht / beschadigd. De zwaardere, op dit moment, verdienen het niet eens om in overweging te worden genomen, zoniet voor de meest resistente zombies. Wat de vuurwapens betreft, wil ik de kerels van Techland maar één ding vragen: zorg dat je dat "bijna" tussen "er zal zijn" en "alleen melee wapens" kunt verwijderen. Als je besluit moedig te zijn, kun je net zo goed tot het einde zijn.

Tot slot, Dying Light: Bad Blood is zeker een titel die een frisse neus kan halen uit dit soort content, vaak arm. Precies om deze reden begon ik "bevooroordeeld", uiteindelijk moest ik van gedachten veranderen: Stervend licht: Slecht bloed is logisch. Hij heeft een reden om te bestaan; hij heeft meer dan één reden om het zijne te zeggen en het te doen met originaliteit en veel, zoveel bloed. Van zombies en niet.
We zijn benieuwd of en hoe Techland zal evolueren om al dit potentieel nog aantrekkelijker te maken.

We herinneren je eraan dat Dying Light: Bad Blood momenteel early-access is en kan worden gekocht op Steam met de Founder's Edition op 19,99 euro. Eenmaal officieel vrijgegeven, de game wordt vrij om te spelen. #BRUTALROYALE