Tenslotte Sony afkopen. Na vast te hebben gehouden en zich te hebben verzet tegen cross-play tussen de verschillende spelplatforms, besloot het Japanse bedrijf dit te doen sta toe dat PlayStation 4-gebruikers spelen op Nintendo Switch, Xbox One, pc, Mac, iOS en Android.

Met officiële notain feite heeft Sony de publicatie van een beta van Fortnite waarmee je zelfs met gebruikers van andere platforms kunt spelen:

Na een volledig evaluatieproces heeft Sony een pad gevonden naar ondersteuning voor platformonafhankelijke functionaliteit voor bepaalde inhoud van derden. We erkennen dat PS4-spelers graag op een update hebben gewacht en we waarderen het voortdurende geduld van de community als we nadenken over het vinden van een oplossing.

De eerste stap is een open bèta die vandaag begint voor Fortnite en die platformonafhankelijke gaming mogelijk maakt op PlayStation 4-besturingssystemen, Android, iOS, Nintendo Switch, Xbox One, Microsoft Windows en Mac. We zien de bèta als een kans om uitgebreide tests uit te voeren die ervoor zorgen dat het multiplatform-spel het beste is op PlayStation, terwijl je zowel vanuit technisch als vanuit sociaal oogpunt oog hebt voor de gebruikerservaring.

Voor 24-jaren hebben we geprobeerd onze fans de beste game-ervaring te bieden door PlayStation een uniek perspectief te bieden. Tegenwoordig zijn communities rond sommige games zo geëvolueerd dat platformonafhankelijke ervaringen spelers een grote meerwaarde geven. Daarom hebben we een diepgaande analyse van de zakelijke mechanismen voltooid die nodig zijn om ervoor te zorgen dat de PlayStation-ervaring voor onze gebruikers vandaag en in de toekomst intact blijft terwijl we proberen het platform te openen.

Dit vertegenwoordigt een belangrijke beleidsverandering voor Sony en we zijn nu bezig met het planningsproces in de hele organisatie om deze verandering te ondersteunen. We zullen de community bijwerken zodra we meer details hebben om te delen, inclusief meer specifieke informatie over bètatijden, inclusief andere titels in de toekomst.

De reden voor deze verandering in beslissing is niet bekend (misschien de vele beledigingen ontvangen?), Maar wat aangenaam is, is dat het nu niet nodig zal zijn om dezelfde console van een vriend te hebben om samen te spelen. Ten minste met Fortnite, voor het moment.