De gemeenschappelijke mening, niet zonder basis, is dat Microsoft met Xbox One heeft "alles" verkeerd gemaakt. De rampzalige lancering heeft het succes van een console zelfs op de lange termijn in gevaar gebracht, hoewel de intenties van het bedrijf Redmond het tempo lijken te willen veranderen.

Na de aankondiging op E3 ​​2018 vanverwerving van verschillende studies om de exclusiviteit te vergroten, om terug te komen op het onderwerp is Aaron Greenberg van Microsoft Xbox, ter gelegenheid van Gamescom. Inderdaad, Greenberg heeft uitgelegd dat Microsoft investeert veel op eerste partijen en wie de beste teams ter wereld aanwerft:

We hebben meer geïnvesteerd in de eerste partijen, maar om alles te synchroniseren, zijn er verschillende contracten en procedures die moeten worden opgelost.

We hebben grote vrijheid gehad in het vergroten van investeringen en hebben lang gediscussieerd over het gebruik ervan, vooral door de meest creatieve teams ter wereld aan te werven, die onafhankelijk zijn.

Verderop benadrukte Aaron Greenberg dat in het VK is er een soort "centre of excellence" waar ze worden samengebracht, en er zullen er in de toekomst nog meer worden toegevoegd, de meest getalenteerde teams ter wereld. De bedoelingen zijn er allemaal, hopelijk Microsoft kan de koers veranderen in vergelijking met het verleden.