Voor de afgelopen vier jaar, Sony hield de gebelde gebeurtenis PlayStation Experience, in de Verenigde Staten, in december. De PSX werd gebruikt om videogames aan te kondigen, om gameplay te onthullen en was een echt festival in de Playstation-saus.

Sony heeft bevestigd dat dit evenement dit jaar niet zal plaatsvinden.

Tijdens de 308-aflevering van de PlayStation Blogcast, het hoofd van Sony Interactive Entertainment en president van Worldwide Studios Shawn Layden hij zei dat het besluit was genomen omdat het bedrijf niet genoeg nieuwe games aan de show zou toevoegen om het bruikbaar te maken.

Dit zijn zijn woorden:

Voor de 2018 weet ik dat dit voor sommigen een teleurstelling zal zijn, maar dit jaar hebben we besloten om de Playstation Experience niet vast te houden. We zouden niet genoeg [games] hebben om mensen ergens in Noord-Amerika samen te brengen om dat evenement te organiseren. We willen niet dat de verwachtingen echt hoog zijn zonder ze te kunnen bereiken. Het was een moeilijke beslissing, maar we hebben vastgesteld dat we de Playstation Experience dit jaar niet zullen vasthouden.