Enige tijd geleden Andrzej Sapkowskimaker van The WitcherHij zei dat hij "stom" was geweest om een ​​percentage van de winst af te wijzen bij de verkoop van de rechten van de boeken voor CD Projekt Red video games. Hij was tevreden met een eerste bedrag dat beweerde dat videogames geen geld zouden opleveren en betreurde al snel deze keuze. Nu lijkt het erop dat de situatie zelfs is verslechterd.

CD Projekt ha net vrijgegeven een betalingsverzoek namens Andrzej Sapkowski daar over 14,1 miljoen euro, voor verdere royalty's. Het bedrijf heeft eenvoudigweg dit betalingsverzoek afgewezen.

CD Projekt verklaarde het volgende:

De CD Projekt Raad van Bestuur maakt bekend dat de 1 2018 oktober heeft het bedrijf ontving een officieel verzoek om betaling door Andrzej Sapkowski.L'avviso gevolmachtigden ingediend geeft aan dat de heer Andrzej Sapkowski verwacht dat de betaling van extra royalty's in aanvulling op de contractueel overeengekomen tussen hem en de Vennootschap. Naar de mening van de Vennootschap zijn de ingediende verzoeken ongegrond wat betreft de verdienste en het overeengekomen bedrag. Het bedrijf heeft een betrouwbare en legale verwierf het auteursrecht op het werk van de heer .. Andrzej Sapkowski, voor zover dat nodig is voor het gebruik in games ontwikkeld door het bedrijf. Alle aansprakelijkheden die door het bedrijf in verband daarmee zijn verschuldigd, zijn correct gedownload.

Kortom, nog een feit niets voor de nu nog levende Sapkowski. Misschien denkend dat videogames niets waren dat niet de beste was.