Assassin's Creed Odyssey is net uitgekomen in winkels, maar spelers beginnen al te klagen over de aanwezigheid van zeer problematische microtransacties.

Volgens wat is geschreven in een artikel Veelhoek (en door veel gebruikers bevestigd op Reddit), het systeem van voortgang van het spel blijkt, vooral in de laatste fase, erg traag en langdurig. Dit wordt klaarblijkelijk gedaan om spelers aan te moedigen om geld uit te geven om "XP Boosts" te kopen.

Binnen Odyssey je kunt echt geld inwisselen voor een virtuele valuta genaamd "Helix Credits".

Allereerst kunnen Helix Credits worden uitgegeven om cosmetische items te kopen, zoals skin voor de hoofdpersoon of zijn paard. Merk op dat deze skins exclusief zijn voor degenen die microtransacties gebruiken en niet ontgrendelbaar zijn door normaal in de titel te spelen.

Met de Helix Credits is het dus mogelijk om de XP Boost te kopen, die het nivelleringssysteem versnellen door de ervaringspunten die door de speler zijn verkregen te vermenigvuldigen.

Het probleem ontstaat wanneer, volgens Veelhoek: “Als het malen in de vroege stadia van het spel beperkt is en het hoofdverhaal voldoende ervaringspunten biedt om aan de niveauvereisten te voldoen, de voortgang van het ene niveau naar het andere wordt extreem verlengd in de meer gevorderde stadia'.

De meeste spelers zullen dan gedwongen worden te malen om te voldoen aan de vereisten van het zendingsniveau, tenzij ze de portefeuille willen openen en de Experience Boosts willen kopen.

Ook Gamesbeat hij sprak over dit probleem in zijn beoordeling van het spel waarin staat: “De voortgang was goed tot niveau 15, maar toen moest ik een missie van niveau 17 onder ogen zien die te veeleisend was. Dus besloot ik om niveau 17 te bereiken: Ik gebruikte 15 uren speeltijd om over te schakelen van 17 naar 6. '

Het voortgangssysteem van Odyssey is daarom kunstmatig veranderd om spelers aan te moedigen "tijd te besparen" door microtransacties te gebruiken ...

Bedenk dat we het niet hebben over een gratis te spelen titel, maar over een product dat wordt verkocht voor 60 € in de basisversie, en waarvan ze goed zijn verhandeld Speciale 6-edities die kosten van 70 naar 240 €.

We laten je naar een video van Jim Sterling die de vraag heel duidelijk samenvat.