Sony hij lijkt steeds meer na te denken over het verleden, zonder duidelijk naar de toekomst te kijken. na PlayStation Classicin feite lijkt het erop dat we dankzij de nieuwe methode de oude glorie van het verleden zullen spelen achterwaartse compatibiliteit.

Een recente octrooi ingediend door Sony, in feite wordt verwezen naar titels van de vorige generaties (legacy software), met upscaleren textuur en met de toevoeging van geremastered assets. Inderdaad het verwijst niet rechtstreeks naar PlayStation 5, maar alle hoop leidde ertoe te denken dat het zo is.

Dit zou geen absolute nieuwigheid zijn, aangezien Microsoft al met Xbox One al lang een filosofie van compatibiliteit met de oude games heeft die zeer werd gewaardeerd, wat Sony ervan had kunnen overtuigen om op dezelfde manier te handelen.

Voorlopig hebben we geen verdere informatie: misschien wordt alles onthuld in de eerste maanden van 2019, wanneer volgens geruchten de PlayStation 5 het moet aan de wereld worden onthuld.