Ook dit jaar hebben we, zoals gebruikelijk, deelgenomen aan de Milan Games Week. Weinigen, om de waarheid te zeggen, echt interessante dingen: het interview met David Cage is hier zeker een van. Cage werd gekozen als de "goeroe" van deze editie van Games Week en voordat hij de firmcopie startte, beantwoordde hij enkele vragen op het hoofdpodium van de PAD. 16. Voor de minder goed geïnformeerde, Cage is de geest van Quantic Dream, de studio achter titels als Heavy Rain en de meer recente Detroit: Become Human.

Vertel ons iets over Detroit: word mens en de duur van zijn creatie.

De belangrijkste bedoeling was om een ​​verhaal te maken dat vele andere bevatte. Het creatieproces, van het eerste idee tot het eindproduct, vereiste 4 volledige jaren. Voor mij, een relatief korte tijd, zijnde de creatie van een nieuwe franchise vanuit het niets. Het schrijven en het script vereisten 2-jaren, vervat in weinig meer dan 4.000-pagina's. Daarna duurde het een jaar voor het filmen en een jaar om het samen te stellen.

Wat was het idee achter Detroit: Become Human?

Het is het idee om uit jou te kiezen. Een videogame hoeft niet per definitie zombies en plezier te betekenen. Deze keer was het de bedoeling om een ​​aantal problemen aan te pakken die tot onze samenleving behoren, zoals racisme en segregatie. Het in een videogame doen is nog steeds bijna onmogelijk, dus vraag ik me af: waarom videogames behandelen in tegenstelling tot andere media zoals films, tv of radio?

Je games hebben vaak gesproken over het thema rouw en, meer in het algemeen, over de emoties gerelateerd aan verlies. Geloof je dat deze emoties tegenwoordig meer worden beredeneerd?

Vandaag is het mogelijk om het te doen en spellen zoals Farenheit het hebben laten zien. Het dagelijks leven laten zien is normaal geworden. Hiermee worden alle emoties die eruit kunnen voortvloeien overgedragen, zoals verdriet of verlies. De superheld is niet nodig, het is waar. Desondanks blijf ik me een buitenstaander voelen omdat sommige problemen nog steeds een taboe zijn.
In het begin mensen mij bekeken geschokt toen ik huiselijk geweld en segregatie beschreef in Detroit. Als ik het kan blijven doen, is het dankzij jou.

Hoe lang hebben de schoten geduurd en hoe belangrijk zijn ze in je games?

Emoties worden overgebracht met uitdrukkingen, ogen, stem, gebaren. Theatraliteit is fundamenteel en de acteurs nemen onvermijdelijk een sleutelrol in bij de realisatie van onze titels. De keuze van de cast is misschien wel het moeilijkste en meest beslissende moment, dus bereid ik ze onmiddellijk voor op de complexiteit en het belang van wat ze moeten doen. Velen geloven dat ze moeten deelnemen aan explosies of wie weet wat voor soort vuurgevechten. Wat ik vraag is daarentegen extreem moeilijk: mens zijn.

Welke technologie inspireert jou het meest?

Technologie is een middel en niet het einde. We gebruiken de pen om te schrijven, zij is het niet die het doet. De weergave zal zeker meer en meer fotorealistisch worden, waardoor we nog beter kunnen weergeven wat we willen. Maar de technologie zelf betrekt de speler niet. Het steunpunt blijft wie het spel ontwerpt en ontwikkelt met behulp van technologie en niet in zijn functie.

Geloof je in VR? Wil je het gebruiken?

We kunnen alleen met interesse naar de VR kijken. Op dit moment zijn we echter niet bereid om het te gebruiken. Zulke technologie vereist een ad hoc mindset in concept en ontwikkeling. Een geheel andere benadering van wat we nu hebben.

Het thema voor de volgende game?

Ik kan alleen maar zeggen dat we willen werken aan iets waar we buitengewoon gepassioneerd over zijn. Zoals altijd zullen we meer ruimte geven aan creativiteit en minder aan marketing.

Wanneer het interview voorbij is, besluit Cage te sluiten met de diepte die hem onderscheidt:

"Detroit laat ons duidelijk zien hoe technologie mensen in de toekomst zal verdelen. Vandaag is het echter Detroit zelf die ons heeft toegestaan ​​om elkaar te ontmoeten, te communiceren en te verenigen. Ik kon niets beters vragen en daarom ben ik vandaag zo blij. Bedankt aan iedereen en een goede Games Week! "

Reacties

antwoorden