Red Dead Redemption 2 zal voorbij zijn 50 unieke wapens en een breed scala aan aanpassingsmogelijkheden. Rockstar Games zal Red Dead Redemption 2 later deze maand publiceren en meer details geven over beschikbare wapens.

Spelers kunnen 50-wapens in het spel gebruiken en er zullen verschillende soorten munitie zijn om nauwkeurigheid, afstand en schade te verbeteren. Wat interessant is, is dat hoe meer een pistool wordt gebruikt, hoe beter het zich zal gedragen. Uiteraard zal het ook na verloop van tijd verslechteren als het niet op de juiste manier wordt behandeld. De speler moet het geolied en schoon houden.

Om te voorkomen dat het wapen wordt beschadigd, kunnen de holsters worden versterkt en versterkt om wapens tegen atmosferische elementen te beschermen. Er zijn ook verschillende aanpassingsopties beschikbaar, zoals nieuwe soorten metalen, hout, verf en gravures.

Het systeem Dead Eye voor RDR2 het zal zich geleidelijk uitbreiden en meer "verfijnd" worden gedurende het spel. Het zal de speler ook toestaan ​​om in slow motion op wil te schieten en zwakke punten te identificeren. Het systeem chet wordt hervat met de speler en zal uiteindelijk organen zoals hersenen, hart en longen aangeven.
De titel verschijnt in oktober 26 op Playstation 4 en Xbox One.