Xseed Games aangekondigd dat Senran Kagura Burst Re: Newal het wordt uitgesteld omdat het bedrijf een deel van de inhoud van de PS4-versie moet verwijderen. Ze praten uitdrukkelijk over de wensen van de eigenaar van het platform ", wat suggereert dat de verwijdering te wijten is aan een standpunt over seksuele inhoud door Sony. Hier is wat het bedrijf schreef in een verklaring gepost op Twitter:

"De release van Senran Kagura Burst Re: Newal zal enigszins worden vertraagd als we de interactieve" Intimacy Mode "uit de PS4-versie verwijderen. We respecteren de wensen van de platformeigenaar.

Re: Newal is een 3D-remaster van de side-scrolling beat-em-up voor Nintendo 3DS. Spelers vechten in de schoenen van de (paar) ninjameisjes en kunnen zelfs de personages verfraaien en ze in de Intimacy-modus aanraken. Xseed noemde de nieuwe Burst-modus van het spel "een wulps visueel feest" in een persbericht eerder dit jaar.

Voor fans is het enige dat nog moet wachten. In de tussentijd bevat de Steam-versie nog steeds deze overtredingsmodus.