Laten we eerlijk zijn: alles is leuker met vrienden, en dit is een mantra die ontwikkelaars zijn Rocket League ze herhalen altijd. Psyonix, met zijn titel, staat PC-spelers, Xbox One en Nintendo Switch toe om samen te spelen.

Het probleem met de huidige configuratie is dat spelers op een platform geen partijen kunnen maken met spelers op andere platforms. En dit is waar de RocketID, een autonoom systeem dat is ontworpen om multiplatform-spelers te hergroeperen. Dit systeem zou tegen het einde van het jaar moeten zijn aangekomen, maar blijkbaar zullen we het niet vóór 2019 zien.

In het laatste bericht van de roadmap van de Rocket League legde Psyonix uit dat hij de "moeilijke beslissing" had genomen om de publicatie uit te stellen om het systeem "intuïtief, stabiel en best mogelijk" te maken.

Anderzijds zullen ontwikkelaars dit tijdsbestek nodig hebben om PlayStation-gebruikers op te nemen in het cross-play-systeem, na de recente opening van Sony met Fortnite.