Samsung heeft een patent aangevraagd voor de integratie van de vingerafdruklezing op het hele display van een telefoon.
Momenteel is het mogelijk om de vingerafdruk direct op het scherm te laten detecteren, maar alleen in een vast en goed gedefinieerd deel. Met deze uitvinding kan het gehele display echter een vingerafdruklezer worden. Dit zijn enkele concepten van het idee:

Octrooitekeningen van Samsung's vingerafdruklezer met alle displays Octrooitekeningen van Samsung's vingerafdruklezer met alle displays

Het gemak van deze functie kan worden gebruikt om gebruikersauthenticatie te vergemakkelijken, zelfs in de nieuwe generatie vouwbare smartphones, evenals in tablets en andere apparaten.

Op technisch niveau wordt de nieuwe speler ondersteund door een processor met laag vermogen die alleen wacht op de aanraking van de gebruiker. De lezer scant de vinger drie keer; elke scan duurt tussen de 20 en 30 ms. Het aanpassen van de schermhelderheid tussen scans door duurt 200 ms. In totaal zullen ze ongeveer dienen 700 ms om een ​​scan te voltooien van start tot finish en voldoet daarmee aan de normen van de optische lezers van Synaptics.

bron