Onder de weinige kritieken die kunnen worden gemaakt een Nintendo Switch op dit moment is er een totaal gebrek aan applicaties die zijn gericht op streaming of sociale media.

Blijkbaar zal dit tekort worden opgevuld door YouTube dat binnenkort (misschien hebben we het over een paar dagen, zelfs 8 Novembre) zijn applicatie voor de Nintendo-thuisconsole zou kunnen vrijgeven, waarmee de weg wordt geopend naar andere streamingdiensten zoals Netflix, die al lang heeft gezegd dat hij de mogelijkheid "aan het landen" is Stap over voor slechts.

Hoewel het al mogelijk is om te zien Nintendo Switch YouTube (het proces kan gemakkelijk worden hersteld door te bladeren op het internet), een speciale applicatie is zeker handiger en functioneler, misschien met de mogelijkheid van directe streaming-integratie tijdens het spelen in de toekomst (en daarom ook mogelijk invoeging van Trekken op korte termijn).