Tijdens het evenement X018 gisteren, Microsoft kondigde aan dat het klaar is om twee gerenommeerde onafhankelijke role-playing game-ontwikkelaars te verwerven.

De eerste hiervan is Obsidian Entertainment (Fallout: New Vegas, i pilaren der eeuwigheid e Ridders van de oude republiek 2).

De overname van Obsidian door Microsoft werd al een maand of wat gerucht en het verbaasde niet zo veel. De grootste verrassing vond plaats bij de aankondiging van de tweede acquisitie, die van inXile Entertainment, makers van Wasteland 2 en Torment: Tides of Numenera.

Het nieuws bevestigt de wens van Microsoft om het portfolio van ontwikkelaars uit te breiden die deel uitmaken van de divisie videogames. In de zomer werd de aanschaf onthuld Ninja Theory, makers van Hellblade, die zich hebben aangesloten Compulsion Games, Playground Games en Undead Labs binnen de Microsoft Studios.

Tijdens het X018-evenement verklaarde het Redmond-bedrijf dat deze nieuwe aankopen "onafhankelijk zullen blijven werken en hun beste talenten, hun intellectuele eigenschappen en hun ervaring bij Microsoft Studios zullen bieden, om nieuwe RPG's voor onze spelers te creëren en fan".

De vice-president van Microsoft Studios, Matt Booty, voegde eraan toe dat deze overeenkomsten deel uitmaken van de plannen van het bedrijf om "nieuwe inhoud te leveren aan nieuwe platforms en diensten zoals de Xbox Game Pass, en nieuwe exclusieven te creëren die van nieuwe spelers echte Xbox-fans maken".

Na de aankondiging hebben zowel Obsidian als in Xile video's op YouTube uitgebracht waarin zij de kansen die deze nieuwe overeenkomsten zullen bieden blootleggen.