Stanley Martin Lieber, voor ons het genie Stan Lee, hij stierf vanavond op de leeftijd van 95. Geboren in New York op 28 1922 in december, stierf hij in Los Angeles voor oorzaken die nog niet bekendgemaakt werden (naast dat ouderen al enige tijd ziek waren).

De maker van veel van de superhelden die we vandaag kennen, was de oprichter, president en redacteur van Marvel Comics. Zijn, onder andere, Spiderman, Daredevil, The Fantastic 4, Silver Surfer en Thor, degenen die hijzelf als zijn beste creaties beschouwde.
Stan Lee was ook de promotor en de allereerste maker van wat de 'humanisering' van de superhelden wordt genoemd, permanent het idee van superheld beïnvloeden en in feite het imaginaire creëren dat we vandaag hebben. Eerder was de superheld (bijvoorbeeld Superman) simpelweg onoverwinnelijk en / of enorm cool (Batman). Met Lee beginnen de superhelden hun zwakheden, hun zonden, hun problemen, hun verslavingen te laten zien. De personages zijn gehumaniseerd en misschien was dit het draaipunt en de sleutel tot zijn enorme en verdiende succes. Het is geen toeval dat een van de beroemdste citaten in de strips (en niet alleen) dit onderwerp behandelt en wordt gezegd door wat waarschijnlijk de meest geliefde en menselijke superheld aller tijden is: Spider-Man. Met dit citaat willen we het onthouden, als een voorbeeld en een getuigenis van zijn volledige en vooruitziende werk:

"Grote verantwoordelijkheden leiden grote verantwoordelijkheid"

Bedankt voor alles, Stan, tot binnenkort.