Thronebreaker, De recent uitgebrachte singleplayer-uitbreiding van Gwent verkoopt niet zoveel als de ontwikkelaar / uitgever CD Projekt Red hij hoopte en een deel van het probleem zou in de winkel kunnen zijn die voor publicatie werd gekozen.

De uitbreiding, die een nieuw spel en een nieuwe verhaallijn rond The Witcher 3 kaart minigame bouwt, is niet uitgebracht op Steam omdat het bedrijf ervoor heeft gekozen om het exclusief van hun winkel te maken, GoG. Dit heeft er mogelijk toe geleid dat hij onder de verwachtingen presteerde, aldus CD Projekt co-CEO Red Adam Kiciński. Dit is hoeveel drukken aan investeerders:

De beginperiode [van de verkoop] ​​voldoet misschien niet aan onze oorspronkelijke verwachtingen. De game verscheen voor het eerst op GoG om vrij simpele redenen. Het is ons prioriteitsplatform en we wilden het spel daar als eerste vrijgeven aan de spelers die ons ondersteunen, maar het bereik van GOG is onvergelijkbaar kleiner dan dat van Steam.

Kiciński liet toen snel weten dat de game nu beschikbaar is op Steam en wordt volgende maand uitgebracht op consoles. Om deze reden, en ook dankzij de aanhoudende populariteit van het merk Witcher, wordt verwacht dat het "nog vele jaren zal blijven".