Uit 21 al 23 november de videogamebranche zal een nieuw thuis vinden, de stad Rome, met de GameRome. Bij de derde editie wordt dit evenement georganiseerd door de VIGAMUS Foundation en hoe de afgelopen jaren leidende figuren in de game-industrie zullen zijn, met lezingen en workshops die licht werpen op het heden maar vooral op de toekomst van deze sector.

Het evenement start op 9: 30 op Link Campus University met het seminar "Gamen en gamification", Gevolgd door"Het voeden van de game-industrie met cultuur", Een ronde tafel met de directeur-generaal van de VIGAMUS Foundation, Marco Accordi Rickards. De vele activiteiten beginnen echter op donderdag 22 november, aangezien de dag wordt geopend door David Cage, een van de belangrijkste en bekendste videogames ter wereld: met zijn keynote ontdekken we het geweldige werk achter een meesterwerk als Detroit: Become Human.

Niet alleen prominente persoonlijkheden zoals de bovengenoemde Cage o Tomonobu Itagaki, maar ook directe contacten met grote uitgevers en softwarehuis van het niveau van Nintendo, square Enix ed epic Games, om maar een paar te noemen. De initiatieven, activiteiten en mogelijkheden die deze editie van GameRome biedt, zijn echt veel, voor iedereen en voor de meest uiteenlopende interesses: voor een compleet overzicht en het gedetailleerde programma nodigen wij u uit om de Officiële site.

Degenen die van de videogamesindustrie houden en geïnteresseerd zijn in zijn toekomst, vooral de ontwikkelaarskant, mag zo'n kans niet missen.