Rennen voor de vrijheid, of verondersteld dat, een kwestie aan de basis van de titel van Team17 dat zal ons vergezellen tijdens het hele avontuur. De gameplay van Planet Alpha is gebaseerd en beperkt tot hardlopen, weglopen van wat niet bekend is, een continue invoer van onbekend gevaar dat de speler vasthoudt tot het einde van de vijf uur of zo nodig om het spel te voltooien.
In Planet Alpha bevinden we ons in de schoenen van een astronaut die, gewond, zijn reis voortzet in a platform 2.5D rijk aan verschillende elementen, vanactie allo heimelijkheid, tot goden eenvoudige puzzels.

In deze game rennen we, bijna nooit een moment van rust: een titel in Limbo, waar de sfeer bijna belangrijker is dan de gameplay zelf, maar waar de laatste allemaal op gericht is verschillende emoties dat de speler probeert tijdens de ontsnapping.

Een onbekende planeet, vegetatie en exterieur van het gebied, zeker gefascineerd door het uitzonderlijke werk van de Team17-artiesten, maar niet alles dat schittert is goud. Blijkbaar zijn we op deze onbekende planeet niet alleen en één buitenaards ras vertegenwoordigd door robots ziet mensen niet in een goed daglicht. Zullen zij degenen zijn van wie we moeten ontsnappen? Waarschijnlijk omdat we ze onmiddellijk zullen identificeren als onze vijanden, maar de vragen zullen pas worden beantwoord als het avontuur is afgelopen of, beter gezegd, is ontsnapt.

Hardlopen is wat we zullen doen tijdens de overgrote meerderheid van de tijd, maar er zal ruimte zijn voor een aantal sessies waar we zullen moeten profiteer van de vegetatie om ons te verbergen, verplaats keien om te klimmen en bereik dus hellingen die te hoog zijn om met een sprong overheen gesprongen te worden. In de loop van het avontuur zullen we ook een soort van "kracht" hebben die het toelaat verander de tijd van de dag: Alles gebeurt in real time en stelt u in staat om te leven op het moment dat de veranderingen die de verschillende stadia van de dag op het milieu. Een schijnbaar onoverkomelijke kloof zal naar huis aan een aantal reuzenpaddenstoelen te gebruiken als platforms (Mario bent u?), Maar alleen tijdens de dag - of vice versa - evenals sommige planten "peashooters," zal zeer nuttig zijn tegen de vijanden zijn, maar alleen in de schemering.

In feite is onze astronaut dat wel vrij van elk wapen en zal alleen moeten vertrouwen op zijn behendigheid in rennen en klimmen. Het zal van essentieel belang zijn om de omgeving te exploiteren die in de loop van het avontuur zo vaak zal variëren dat het altijd fascinerend zal zijn. Integendeel, vegetaties en mystieke plaatsen zullen ruimte geven aan grotten, tussenruimtes, kreupelhout, hoogwerkers en industriële locaties, afwisselend momenten van rust met anderen van totale paniek wat natuurlijk ons ​​verlangen om te ontsnappen verder zal voeden.

Toegegeven, kwam ongeveer driekwart van het avontuur, begon ik een gevoel van "verveling" lijden: Altijd starten, stoppen alleen op een bepaald moment voor stealth fasen of kleine puzzels, moe in het lang en het lijkt erop dat de ontwikkelaars ze wilden iets voorttrekken dat veel eerder zou kunnen eindigen. Het laatste uur van het spel, maar vernietigt deze gemoedstoestand, het beheer van de volledige adrenaline reignite, medeplichtigen nog meer creatieve richting, met veranderingen van foto's en platformsessies waardig de beste Uncharted.

Planet Alpha maakt emoties zijn sterke punt, met een eenvoudige gameplay die het onbekende duwt, de angst voor wat ons misschien achtervolgt, over het niet weten wat we bereiken en wat we zouden kunnen vinden. De enige zekerheid is de wonder van de scenario's, vooral die op de achtergrond die we minuten en minuten zouden kunnen observeren, maar dat we voor gameplaybehoeften vaak een paar seconden moeten kijken.

Verandering van het licht (ook te wijten aan de kracht van de eerste), het gebruik van schaduwen, mist, wolken en fluorescerende flora zal uw lust voor het oog, evenals zijn tevreden, maar niet altijd gevraagd uw gehoor, met suggestieve passages dat worden protagonisten in de meest poëtische of actiemomenten.

De Team17 presenteert met Planet Alpha een avontuur om ervaren te worden, waardoor je een vlaag van verschillende emoties voelt, van angst tot geluk, van nieuwsgierigheid tot angst. Een bepaalde achtergrondherhaling op de lange termijn kan saai worden, maar het beëindigen van de vlucht en het bereiken van de finale geeft je veel voldoening, of misschien nog meer verbijsterd.