Nintendo, via zijn officiële website, heeft een reeks gepubliceerd nieuwe richtlijnen betreffende het delen van inhoud. Deze richtlijnen zouden het leven voor u gemakkelijker moeten maken YouTuber en andere makers van inhoud die zou kunnen beginnen geld te verdienen met hun creaties die Nintendo-producten bevatten.

Met de nieuwe regels kunnen videomakers en livestream inkomsten genereren, zelfs zonder zich te houden aan de controversiële programmamakers van Nintendo, die in december officieel worden gesloten.

Integendeel, partners YouTuber, Twitch en leden van het Level Up-programma van Facebook kunnen nu onmiddellijk geld verdienen aan de inhoud van Nintendo en zijn games, zonder enige inmenging van de Japanse gigant.

Het is een grote stap voorwaarts voor het bedrijf, dat in het verleden nogal gesloten (om niet te zeggen tegengesteld) bleek te zijn aan de YouTubers, hen het genereren van inkomsten ontkende en er zelfs gebruik van maakte door middel van het controversiële Creator-programma.

Hoewel de nieuwe richtlijnen waarschijnlijk niet iedereen aanspreken (Nintendo staat nog steeds niet toe dat directe content zoals gameplay zonder commentaar wordt geladen), lijkt het erop dat het bedrijf probeert een stap in de goede richting te zetten, met zijn timing. Dit zijn de woorden van het bedrijf:

We worden elke dag geëerd door je loyaliteit en passie voor Nintendo-games, personages en werelden, en voor het respect dat je creatief wilt uiten door je originele video's en afbeeldingen te delen met behulp van de inhoud van onze games. Zolang u deze regels volgt, zullen we geen bezwaar maken tegen het gebruik van gamebeelden en / of gameschermen waarop Nintendo het auteursrecht berust op de inhoud die u maakt voor geschikte sites voor het delen van video's en afbeeldingen.