Bethesda aangekondigd dat The Elder Scrolls: Blades, eerste titel in de serie gewijd aan de mobiele wereld, zal niet worden gepubliceerd in de 2018.

Het is lang geleden dat je de vorige keer iets hoorde over The Elder Scrolls: Blades. Waarschijnlijk was dit gebrek aan informatie te wijten aan het feit dat Bethesda zich realiseerde dat de game aan het einde van het jaar nog niet klaar was.

Aanvankelijk aangekondigd voor de herfst, The Elder Scrolls: Blades was een van de onthullingen van Bethesda's E3 in juni, samen met een ellendige trailer gewijd aan een fantoom The Elders Scrolls VI. Vrijwel de beweging die Blizzard had moeten uitvoeren met het voorstellen van Immortal en ook een JPEG van Diablo IV om de geest te kalmeren. Speelbare demo's waren ook verkrijgbaar bij de E3 en de gamescom.

Blades maakt deel uit van een bredere strategie van Bethesda voor het creëren van platformonafhankelijke games die vrij toegankelijk zijn voor alle spelers, ongeacht het platform van gebruik. Het plan was om de game eerst op Android en iOS te publiceren, in de hoop het bereik van de game uit te breiden naar alle andere populairste platforms. De titel wordt nu verwacht voor een vaag "begin 2019".

Je hebt nog steeds de mogelijkheid van pre-register dus je hebt de kans om het te testen.