Bijna tien jaar geleden, Glen Schofield verbaast veel fans van de industrie die aankondigden dat hij Visceral zou verlaten en een nieuwe studio bij Activision zou willen stichten Sledgehammer Games. Vandaag heeft Schofield op Twitter aangekondigd dat deze reis voorbij is.

Schofield richtte Sledgehammer op in 2009 onder auspiciën van Activision om voornamelijk aan Call of Duty te werken, als onderdeel van Activision's plan om de titels van de serie jaarlijks te publiceren, afwisselend in drie verschillende studio's. Zoals Schofield ook in zijn tweet zegt, hield Sledgehammer toezicht op Modern Warfare 3, Advanced Warfare en World War II. De nieuwste van deze games was zo'n succes dat Schofield en medeoprichter Michael Condrey eerder dit jaar in het bedrijfsteam van Activision werden opgenomen om toezicht te houden op alle games van het bedrijf.

Terwijl hij in Visceral was, was Schofield ook de maker en uitvoerend producent van Lege ruimte. Zijn werken omvatten Blood Omen 2: Legacy of Kain en Akuji the Heartless. We weten nog steeds niet wat er binnenkort zal gebeuren.