In een nieuwe plaatsen op de blog ambtenaar van Stardew Valley, de maker Eric Barone onthulde de plannen voor zowel zijn toekomst als voor de wedstrijd:

Zoals velen van jullie weten, heb ik een tijdje aan een nieuw spel gewerkt, maar ik heb er niets over onthuld behalve dat het zich afspeelt in hetzelfde universum als Stardew Valley. Ik was opzettelijk stil omdat ik eraan wilde werken zonder enige druk, ik wil er ook voor zorgen dat het concept volledig wordt gerealiseerd voordat er iets wordt onthuld, want zodra het er is, moet ik me hier volledig voor inzetten, ik ben een nogal voorzichtige persoon als het op dit soort dingen aankomt.

ConcernedApe, het softwarebed dat uitsluitend bestaat uit Baron, is van plan om zijn ontwikkelingsbronnen voor de nieuwe game te versterken, maar daarvoor moet Stardew Valley worden verlaten en is Barone nog niet klaar. Omdat het net het recht heeft gekregen om Stardew Valley zelf te publiceren, blijft het de belangrijkste prioriteit.

Kort gezegd, wat ik wil zeggen is dat ik door zal gaan met het maken van nieuwe content voor Stardew Valley, in feite heb ik onlangs mijn andere game onderbroken en ben ik bezig met het maken van een nieuwe gratis update.

In de post, Barone hij legt uit wat hij wil werk tegelijkertijd aan beide projecten, maar op dit moment is het niet haalbaar. In de tussentijd is hij van plan aan de gratis update te werken die hij noemde.

De update voor de multiplayer van Stardew Valley is net aangekomen op de Nintendo Switch en wordt naar verwachting volgend jaar op PlayStation 4 en Xbox One verwacht. Het is ook sinds enkele maanden beschikbaar op de pc.