Een van de beste dingen over Assassin's Creed Odyssey en meer gewaardeerd door gebruikers is de mogelijkheid om het personage naar believen te modelleren. Er is daarom de mogelijkheid om homoseksuele relaties aan te gaan, maar in de laatste DLC heeft de Dark Legacy een "one-way" einde dat dit element verwaarloost.

Hieronder volgen spoilers op de finale van de DLC.

In de nieuwe DLC, ongeacht of je Alexios of Kassandra gebruikt, krijg je een kind met een ander personage dat het doel ontgrendelt. Een verplichte keuze die absoluut geen rekening houdt met het pad dat tijdens de rest van het spel wordt gevolgd. Ubisoft heeft later zijn excuses aangeboden aan de gebruiker.

We streven ernaar om spelers, waar mogelijk, te laten kiezen, en we verontschuldigen ons bij degenen die verrast zijn door de gebeurtenissen in deze aflevering. Zonder de verrassing te verpesten, zul je [in de DLC] een belangrijke relatie aangaan als een element van een verhaal. De motivatie achter deze relatie moet in het spel worden onderzocht en zal worden weerspiegeld in de narratieve boog van je personage. Er is een aflevering in "The Legacy of the First Lama" die de acties van je person zal koppelen.