"Vrouwen moeten de kracht vinden om hun man te laten verwoest door verslaving aan videogames": dit is de titel van een artikel de La Stampa inmiddels 10 dagen geleden. Onze titel wil daarom een ​​parodie zijn; in plaats daarvan wil ons artikel alle rages die dagelijks worden uitgedrukt, zonder enige vorm van kennis, in de videogamewereld plaatsen.

De auteur van het oorspronkelijke artikel, een zekere Maria C., voegt de laatste in haar kolom "Het antwoord van het hart" (Ja, zo wordt het echt genoemd. Zelfs als "antwoord met cul * het veel meer zou hebben gemaakt). De structuur is eenvoudig: wie de wet schrijft en reageert. In dit geval schreef een vermoeide vrouw van haar man die zijn uren doorbracht voor "Fortnite" haar.
Enkele fragmenten uit de brief van de wanhopige vrouw:
"Mijn liefde is in de val van verslaving gevallen. Nee, het gaat niet om drugs, zelfs als het niet zoveel verandert. De zijne heet "Fortnite" en is een Playstation-game die hem heeft veroverd, getransformeerd en vernietigd. Hij verwaarloost niet alleen mij, maar ook zijn werk. [...]
Alles wordt steeds moeilijker, zelfs deze situatie verbergen voor vrienden om mijn man te verdedigen tegen roddels en slechtheid. Ik zit gevangen, ook een gevangene van "Fortnite" en ik weet niet wat ik moet doen. "


Het antwoord van de journalist:
"Beste Chiara, het is niet de eerste keer dat ik geconfronteerd word met de kwestie van verslaving aan videogames en er zijn verschillende brieven die ik niet alleen ontvang van vriendinnen en vrouwen, maar ook van moeders die hetzelfde probleem hebben.
Toen ik enige tijd geleden een paar regels van ernst opdroeg aan volwassenen die te veel tijd besteedden aan spelen, kreeg ik een lawine van protesten en beledigingen. [...]
Dus ik antwoord u met oprechtheid, op de hoogte van de kritiek die ik zal krijgen van degenen die niet willen begrijpen dat videogames niet gedemoniseerd zijn, maar hun ongepast en schadelijk gebruik wordt benadrukt. Van wat je me vertelt, geloof ik dat je weinig kunt doen. Je bent niet zijn moeder en hij is een volwassene, dus naast het proberen hem te overtuigen om hulp te krijgen, heb je geen andere wapens. Als je niet weg wilt gaan om goed uit te leggen waarom je het doet. Je houdt van hem, maar je kunt niet getuige zijn van zijn zelfvernietiging. Hij moet de kracht vinden om uit deze virtuele draaikolk te komen waarin hij is gegleden en moet het alleen doen. [...]
Geef niet op, maar "geef het op". "


Wat kan ik zeggen, ik weet niet waar ik moet beginnen. Laten we beginnen bij het bedrijf: de journalist studeerde economie af aan de LUISS, dus vermoedelijk zonder enige vorm van (professionele) competentie op het gebied van psychologie, sociologie of verslavingen. De banaliteit, het "pseudo-feminisme" en het melodrama van de gegeven adviesstijl ("mollalo") buiten beschouwing gelaten. Moeder voor een vriend, laten we verdergaan naar wat ons interesseert.
Maria zegt dat ze "geen videogames wil demoniseren maar het misbruik ervan wil benadrukken". Oké. Ik zal je wat advies geven zodat je de volgende keer minder onbegrepen kunt zijn:

a) Een minder sensationele titel, ten koste van videogames, zou dit de geloofwaardigheid kunnen vergroten
b) Benadruk dat we alleen het "oneigenlijk gebruik" van iets willen veroordelen, zonder dan een halve lijn te verspillen aan de mogelijke oorzakenHet lijkt erop dat het enige dat je wilt veroordelen, het middel is waarmee iemand vervreemd is (in dit geval de videogame) en niet de triggers van deze houding. Zoals degenen die het gebruiken voor medicijnen die zich verspreiden zonder rekening te houden met de sociale problemen die erachter liggen. Bijziendheid of kwade trouw?
c) Uitgevoerd deze redenering, dat wil zeggen dat er achter een verslaving allereerst een oorzaak is, probeer er rekening mee te houden dat in sommige gevallen het videogame een geldig alternatief wordt voor vele anderen, zoals het bovengenoemde medicijn. Als Fortnite er niet was geweest, zou hij waarschijnlijk een minnaar zijn geweest. Dus meer dan het op Fortnite af te sluiten, je moet hem bedanken.
d) Blijf videogameverslaving niet behandelen (ervan uitgaande dat deze bestaat), omdat elke andere verslaving daarom dwaas is. Hoe dom is de slotzin van het artikel: "laten vallen". Stoppen met het? Waarom zou een maatschappelijk werker het eerste wat hij tegen een ouder met de zoon van zijn verslaafde zou zeggen "hem met rust laten"? Waarschijnlijk wel, in geval van interesse om het verder te laten zinken.

Tot slot wil niemand a priori videogames verdedigen. Simpel gezegd, zelfs in naam van intellectuele en journalistieke eerlijkheid, zou het de voorkeur hebben om dergelijke delicate kwesties met een minimum aan kennis en kennis te behandelen, zelfs beter als het wetenschappelijk is (we verklaren de videogame eigenlijk als de redding van de mensheid zonder enig bewijs ).
Voor velen van ons heeft videogaming veel tijd verdiend, we weten het heel goed; aangezien we ook weten dat die tijd weggegooid wordt, als we het zouden gooien en / of gebrek aan wil om het anders te gebruiken, zouden we het toch gegooid hebben.