Met de vooruitgang van technologie is het grafische aspect in videogames meer en meer geëvolueerd, tot fotorealisme. Toch vinden we vaak titels die alles aan koppelen Grafica, weglaten van andere aspecten zoals gameplay en trama, wat een lange spelsessie frustrerend en saai maakt.

Over de vraag die hij zichzelf wilde uiten Dmitri Glukhovsky, de auteur van de romans die de spellen van hebben geïnspireerd metro Yenisahra, Waarin staat dat de plot van een videogame is veel belangrijker dan grafische afbeeldingen.

Volgens Glukhovsky is de technische sector zo belangrijk om ervoor te zorgen dat wat het plot wil uitdrukken het best vertegenwoordigd is, maar tegelijkertijd een spel zonder een verhaal op het hoogtepunt zou leeg zijn:

Het is net als in de 3D-films. Als je naar een 3D-film gaat, hoe lang duurt het voordat je niet enthousiast bent over de 3D? Misschien vijf minuten? Dan is het het verhaal dat je nog steeds gepassioneerd maakt over de film.

Als je een Transformers-film gaat bekijken, verveel je je na vijf minuten, of het nu het 3D-effect is of niet, dat komt omdat het verhaal dom is. Als je in plaats daarvan naar Breaking Bad kijkt, is er geen 3D, alles wordt verteld in drie sets en de cast is ongeveer vijf personen. Toch kun je niet stoppen het te volgen omdat het zo opwindend, meeslepend en adembenemend is. We praten erover. Geschiedenis komt eerst.

De 15 van februari komt op pc, Xbox One en PlayStation 4 Metro Exodus, op dit punt kunnen we een werkelijk prachtige verhaallijn verwachten.