Naar buiten het is een open-wereld gdr (zowel single player als coop) ontwikkeld door Nine Dots Studio en gepubliceerd door Deep Silver.

De filosofie achter het spel is nogal eigenaardig, want ziet spelers zich voordoen als een "normaal" persoon, elke persoon en geen gekozen held zoals in de meeste titels van hetzelfde genre.

Bijzondere aandacht zal daarom gericht zijn op overlevingsmechanismen in een vijandige omgeving.

Zoals de onderstaande video ook uitlegt gewoon kiezen voor de grootte van je rugzak zal belangrijk zijn. Grotere rugzakken laten meer middelen vervoeren ten koste van de bewegingsvrijheid van het personage. Kleinere rugzakken zullen ons in staat stellen om mobieler te zijn en zullen onze dodges effectiever maken, ten koste van de voorraadcapaciteit.

De video presenteert, inoltre, de 4 verschillende regio's waarvan de wijd open wereld van de titel is samengesteld. Elke regio is ontworpen om een ​​andere overlevingsuitdaging aan te bieden: in een gebied bijvoorbeeld, zal het nodig zijn om tegen de intense kou te vechten, terwijl in een ander gebied de toxiciteit van de moerassen het grootste obstakel is.

Navigeren binnen deze regio's zal niet zo eenvoudig zijn als in andere gdr, omdat de kaart van het spel zal onze positie niet specificeren, maar het is aan de speler om zich te oriënteren op basis van de omringende oriëntatiepunten.

Uiterlijk is de Maart 26 2019 voor PC, PS4 ed Xbox One.

Hopelijk verlaten we u in het potentieel van het project op de link van de titelpagina op Steam.