Bethesda heeft uitgelegd in detail de nieuwe modus PVP dat zal snel aankomen Fallout 76Called Overlevingsmodus. Regelmatige ervaring wordt in plaats daarvan gedefinieerd als Adventure Mode en beide zijn toegankelijk vanuit het hoofdmenu.

In de overlevingsmodus worden alle spelers, met uitzondering van je team of groepspartners, standaard automatisch als vijandig tegen elkaar gemarkeerd. Er zijn geen "uitnodigingen" voor PvP-gevechten en je kunt andere spelers vanaf het eerste moment zonder beperkingen aanvallen.

Daarnaast zullen schaalniveaus in de overlevingsmodus op dezelfde manier werken als vandaag in de modus Avontuur. Zoals Bethesda beweert, helpt dit om het slagveld een beetje waterpas te maken en de nieuwe personages een kans te geven om te strijden tegen de topspelers die ze kunnen tegenkomen tijdens hun avonturen in de Wasteland.

Bethesda is van plan te experimenteren met verschillende regels na de beta, die zou moeten aankomen Maart 2019.