De ontwikkeling van Metroid Prime 4 het zal helemaal opnieuw worden opgestart, deze keer met de hulp van de retro Studios. De aankondiging is gedaan door Nintendo via de video die je onderaan het nieuws vindt.

De keuze werd gemaakt omdat volgens Nintendo het vierde deel van de serie "niet de juiste normen bereikte voor een vervolg op Metroid Prime".

Om deze reden heeft Nintendo besloten om XdUMX, de producent van Metroid Prime, Kensuke Tanabe, te ondersteunen bij de studio die de originele Metroid Prime-serie ontwikkelde: Retro Studios. De ontwikkeling van de titel zal echter opnieuw beginnen, vanaf nul.

Het laatste nieuws van Metroid Prime 4 ging maanden geleden terug naar 7 toen Reggie dat onthulde "Ontwikkeling verliep goed" (de laatste beroemde woorden).

Je kunt je afvragen of we, om eindelijk dit langverwachte vierde hoofdstuk eindelijk te zien, niet hoeven te wachten op de volgende generatie Nintendo-consoles ...