Koninkrijk Hearts III, een van de meest verwachte games van het jaar, komt eindelijk, maar is al enkele weken gelanceerdspoiler alarm. Dit komt omdat al meer dan een maand geleden enkele exemplaren werden gestolen en hieraan de breakouts van de eerste dag werden toegevoegd, met veel consumenten in de wereld die ze hebben al een eigen exemplaar (ook in Italië).

Dit is een gevaar voor degenen die gretig op zoek zijn naar de complotten van Kingdom Hearts III, maar het is ook een klap voor het werk gedaan door Tetsuya Nomura en zijn ontwikkelingsteam: de directeur van het spel, in feite, zonder woorden zei dat de wereldwijde hedendaagse release van een game is erg moeilijk te beheren en dit leidt in feite tot problemen zoals een maand geleden in Mexico en een paar dagen vanaf de dag dat er over de hele wereld is gebeurd.

Dus in de toekomst Noumura zal vechten, zodat zijn producties niet tegelijkertijd wereldwijd worden uitgebracht, tenminste de fysieke kopieën; de toespraak is waarschijnlijk al van toepassing op Final Fantasy VII remake, hoewel het in dit geval over "releasedata" echt voorbarig is.

In ieder geval, als de release van de bovengenoemde titel nog steeds erg ver weg is, zou het voor ons westerlingen zelfs nog meer kunnen zijn vergeleken met de Japanners: we zullen terugkeren naar de oude dagen toen tussen locatie en distributietijden voorbijgingen vele maanden voordat ze in Europa worden vrijgelaten?