Het nieuws kwam als een bom: de langverwachte Metro Exodus, de 15 februari komt eraan, jij bent hetexclusief voor Epic Games Store, in ieder geval voor digitale verkoop. Dit werd aangekondigd door Deep Silver, onder vermelding van de uitstekende economische omstandigheden aanbiedingen van Epische winkel, en in het bijzonder de percentuale van hogere verkopen aan de ontwikkelaars, als belangrijkste reden voor de gemaakte keuze. Deep Silver bevestigde ook dat ik preorder en verkoop van Metro Exodus zal binnenkort worden verwijderd uit Steam, maar die voorbestelling al betaald zal worden gerespecteerd. Wie heeft gekocht metro Yenisahra op Steam kunt u het spel vrij gebruiken, en krijgt toegang tot DLC en uitbreidingen in de toekomst.

De keuze is gewekt tegenstrijdige reacties. Enerzijds zullen de economische omstandigheden die Epic biedt Deep Silver laten publiceren Metro Exodus ad een lagere prijs, en verdien tegelijkertijd meer. de uitgever hij voegde er ook aan toe dat hij van plan is om het extra inkomen te gebruiken voor investeer verder in stemrecht di metro Yenisahra. Sommige spelers namen ook de bal voor kritiek leveren op het beleid van Valve, benadrukken dat als de reus geconfronteerd enkele problemen van Steam, de herziening van bombardementen, of betere commerciële voorwaarden bieden, zouden ontwikkelaars minder geneigd zijn om elders exclusiviteit te zoeken. De strategie van Epic haar op te slaan heeft tot nu toe overvloedig gebruik gemaakt van exclusief e gratis spellen.

Andere fans daarentegen zijn dat wel geweest minder tevreden, Deep Silver aanvallen e metro Yenisahra voor de keuze van exclusiviteit. Valve zelf een persbericht uitgegeven op de Steam-pagina van het spel, misschien afgezwakt overdreven controversieel, klagen over een "oneerlijke" beslissing jegens klanten. Controverse of niet, het spel is echter van koers veranderd. Het valt nog te bezien of de keuze een succes zal zijn of niet.

Metro Exodus vrijgegeven de 15 februari op pc, PS4 en Xbox One.