In de toekomst het platform Xbox Live- het zal nog verder uitbreiden en in sommige opzichten ook smartphones omvatten iOS e Android dan Nintendo Switch. Microsoft's doel is inderdaad om consolideer het platformoverschrijdend en hij zal het presenteren een nieuwe SDK op GDC 2019.

Met deze woorden Microsoft onderstreept hoe het succes van Xbox Live in de toekomst nog groter zal worden, in feite omarmen en vooral het platformoverschrijdend:

Xbox LIVE is en zal nog veel groter worden, te beginnen met een aantal 400 miljoen gaming-apparaten en 68 miljoenen actieve gebruikers om meer dan twee miljard apparaten te bereiken dankzij onze nieuwe cross-platform XDK.

Voor het eerst biedt deze SDK ontwikkelaars de mogelijkheid om spelers op iOS, Android en Nintendo Switch aan te sluiten, evenals op Xbox en pc.

Dus Microsoft kijkt al naar de toekomst, het minimaliseren van barrières en spelers nog dichter bij verschillende platforms maken, of het nu Xbox, pc, smartphone of Nintendo Switch is. we merken de uitsluiting van PlayStation: de grote rivaliteit tussen de twee bedrijven en de geringe openheid voor het platform van Sony heeft Microsoft er waarschijnlijk toe gebracht een zeer specifieke keuze te maken.