Devil May Cry 5 komt eraan en dit hoofdstuk zal een nieuw stuk toevoegen aan de verhaallijn van de sage, en om dingen te compliceren die we hetzelfde denken Capcom de weinige zekerheden wegnemen die we hadden.

Als tot nu toe hadden we een bepaalde tijdlijn waarop was gegeven, zij het met moeite, een logische zin, nu alles is geannuleerd door de verplaatsing van Devil May 2 huilen op laatste plaats (daarom de "oudste" in chronologische volgorde "). In feite was dit vóór deze verandering de tot nu toe bekende verhaallijn:

  • Devil May Cry 3
  • Devil May Cry
  • Devil May Cry 4
  • Devil May Cry 2
  • Devil May Cry 5

Van het vijfde hoofdstuk weten we niet veel, maar het lijkt duidelijk dat dit het hoofdstuk later in de jaren is. Verwijder deze zekerheden nu de tijdlijn aangekondigd door Capcom tijdens een livestream is het volgende:

  • Devil May Cry 3
  • Devil May Cry
  • Devil May Cry 2
  • Devil May Cry 4
  • Devil May Cry 5

Het vierde hoofdstuk, Daarom het is een vervolg op de tweede en dit lijkt niet in overeenstemming te zijn met de laatste finale. Nieuwsgierig (maar niet te veel) om te zien hoe het hoofdstuk voor Capcom DMC wordt beschouwd als een soort spin-off, met de manga van Devil May Cry 3 die ontstaat aan het begin van het verhaal van het derde hoofdstuk en de anime van Devil May Cry onmiddellijk na de eerste titel.

Se Capcom hij wilde confondere de ideeën slaagden perfect.