In de afgelopen uren is gebeurd Reddit een vreemd fenomeen van ongelooflijke altruïsme door sommige Nintendo Switch-gebruikers. Het lijkt erop dat zondag, bij toeval, twee gulle spelers hebben besloten om een ​​van de leden van Nintendo Switch subreddit prepaid-kaarten te geven, met tegoed dat moet worden gebruikt Nintendo eShop, zodat de gelukkige winnaar een spel naar smaak kan kopen bij degenen die beschikbaar zijn in de catalogus van de online winkel. De weggeefactie vond plaats door een willekeurige winnaar te selecteren onder degenen die commentaar gaven op de berichten, via het klassieke systeem op basis van een generator voor willekeurige getallen.

 

 

Voor degenen die het niet wisten, Reddit is een site die verschillende discussieforums bevat, gedefinieerd "Subreddit", waar gebruikers kunnen communiceren en met elkaar kunnen discussiëren via berichten over een bepaald onderwerp dat verband houdt met het hoofdonderwerp. Het is ook mogelijk om privéberichten naar individuele gebruikers te sturen voor directe communicatie. De Reddit-communities zijn online zeer actief, tot het punt dat de grootste subreddit, zoals die op Nintendo Switch, verschillende moderators nodig heeft om het forum onder controle te houden, zodat alles niet ontaardt in totale chaos. Veel productiehuizen, zoals CD Projekt Redvolg de discussies in de subreddit die betrekking hebben op hun games, en gebruik ze als een van de meters om de mate van tevredenheid van hun spelers te analyseren.

Het initiatief van deze twee gebruikers startte een kettingreactie in subreddit, waardoor dit ook gebeurde andere mensen openden berichten waarin ze op hun beurt spellen aanboden, zelfs komend om tot vier of vijf spelen te geven. Sommigen van hen hadden eigenlijk goede bedoelingen, anderen beschouwden het in plaats daarvan als een grote meme en maakten er gebruik van om de gemeenschap te misleiden. De moderators bevonden zich in veel problemen bij het identificeren van degenen die echt wilden deelnemen aan dit merkwaardige evenement, en degenen die de gebruiker wilden belachelijk maken en er gebruik van wilden maken om karmapunten onjuist te verzamelen (zoals Facebook, die op Reddit wordt in plaats daarvan door de gebruiker verzameld uit alle subreddit waaraan het deelneemt). Een ander probleem is dat gerelateerd aan mogelijke oplichting: door een spel aan te bieden als een geschenk, kunnen kwaadwillende personen proberen om de persoonlijke informatie van een speler met zeer weinig moeite in bezit te nemen, om ze te exploiteren voor hun eigen voordeel of chantage.

Steeds moeilijker om eerlijke mensen, grappige jongens of oplichters te identificeren, liep de situatie snel uit de hand, tot het punt dat de moderators zagen zich genoodzaakt het initiatief stop te zetten en alle posts met betrekking tot weggeefacties te blokkeren. De kwestie bleef ook niet onopgemerkt in de andere subreddits van de gamewereld ook verschillende gebruikers PlayStation en Xbox hebben besloten om vrijgevigheid te laten gaan en games in hun respectieve forums te geven. Ook in dit geval moesten de moderators de verschillende posten filteren om mogelijke bedriegers te identificeren.

Zulke evenementen kunnen alleen maar behagen en opnieuw laten zien hoeveel altruïsme gamers in staat zijn, maar ze waarschuwen ons ook voor de gevaren die ze kunnen lopen. Sommige weggeefacties zijn nog gaande, vooral in de 4 Playstation-subreddit die je vindt qui. We nodigen je echter uit om voorzichtig te zijn en we herinneren je eraan dat alles wat je nodig hebt om een ​​spel of credits in te wisselen een code is. Denk goed na voordat u in dergelijke situaties uw persoonlijke informatie verstrekt.