THQ Nordic heeft aangetoond een onverzadigbare eetlust in de 2018, zichzelf in een l gooienonthullen reeks overnames. Deze betroffen vaak IP- en langverwachte merken, zoals Kingdoms of Alamur, maar THQ Nordic heeft zich hier niet toe beperkt en acquisities gaan door ook in de 2019. Vorige maand had de gigant zelfs kocht de rechten van het spel Verschoppelingen heeft nu een andere deal gesloten: de verwerving van Warhorse Studios, de ontwikkelaars Kingdom Come: Deliverance.

Warhorse's middeleeuwse RPG was uitgekomen precies een jaar geleden, en sindsdien heeft hij over d verkochten miljoenen exemplaren op verschillende platforms (om te lezen wat we van het spel vinden, kijk eens qui). Als onderdeel van de overname heeft THQ Nordic ook de intellectuele eigendomsrechten van Warhorse, dat vanaf vandaag een dochteronderneming zal zijn van Koch Media, de groep die zal publiceren Metro Exodus.