Tijdens de laatste Nintendo Direct, heeft het Japanse huis onverwachts een nieuwe actie aangekondigd door Platinum Games, makers van Bayonetta, genaamd Astrale keten.

De aankondiging ging vergezeld van een trailer van twee minuten die je onderaan het artikel vindt en waarmee je een idee krijgt van enkele spelmechanieken en de plot. We zijn in een futuristische stad, de hoofdrolspeler is een politieagent die in staat is om op te roepen in de strijd tegen de geesten, met hem verbonden door een ketting aan zijn linkerpols. De ketting kan op verschillende manieren worden gebruikt, als een wapen, om vijanden te blokkeren of om ze te vangen wanneer ze zich niet bewust zijn van onze aanwezigheid in stealth secties. De geesten zijn in plaats van verschillende typen, enkele tweevoeters en andere viervoeters, veronderstellen we met verschillende vermogens en kenmerken. Ze zullen met ons aanvallen en hun aanvallen combineren met die van ons.

Het complot lijkt te draaien rond ten minste twee antagonisten, waarschijnlijk in overeenstemming met elkaar, een vrouw en een man. De twee personages zijn verantwoordelijk voor het creëren van monsters die de stad in chaos brengen, dus onze protagonist, man of vrouw, afhankelijk van de eerste keuze, zal de dreiging moeten wegnemen.

De directeur van het project is Takahisa Taura, maker van het vechtsysteem van Nier: Automaten, waaraan hij werd geassisteerd als supervisor Hideki Kamiya, voormalig directeur van Bayonetta. De releasedatum van de game is gepland voor de 30 August 2019. We kijken uit naar andere nieuws met betrekking tot deze nieuwe actie van de meest interessante aannames.