De tijden dat iedereen er een had PlayStation gemodificeerd zijn allang voorbij: vandaag met consoles die voortdurend verbonden zijn met internet, firmware-updates en verschillende functies, wordt het steeds moeilijker om hun toevlucht te nemen tot de zogenaamde "jailbreak'.

Moeilijk, maar niet onmogelijk, zo veel zelfs dat een gebruiker dat wel heeft verkocht een aantal aangepaste PlayStation 4s, compleet met vooraf geïnstalleerde games, op eBay. Het is duidelijk dat Sony niet heeft toegekeken en de oorzaak heeft veroorzaakt Eric David Scales, een man uit Californië, om de bovengenoemde reden, maar zonder woede tegen hem. Het verzoek van het Japanse bedrijf is eigenlijk alleen 20.000 dollar, inclusief 16.800-dollars voor DMCA-overtreding en andere 3.500-dollars voor gerechtskosten.

Sony vroeg daarom om het "absolute minimum" opgelegd door de wet en beperkte zich tot de straffen waarin de schending van de DMCA voorziet. 800-dollars voor elke console e 200-dollars voor elke gepirateerde game, die in dit geval goed 76 waren.

Een soort waarschuwing voor al diegenen die soortgelijke bedoelingen hebben met Eric Davis Scales, meer dan een echte reden om rijk te worden.