Als je altijd al een snelle en efficiënte manier wilde hebben om de wereld van je favoriete games te verkennen, is er nu een website die speciaal voor deze gelegenheid is gemaakt.

Noclip.website een model kijker gemaakt door Jasper St. Pierre als een project GitHub open source. Natuurlijk kun je de titels niet spelen, maar alleen de kaarten verkennen, alsof je constant geen clip hebt, een klassieke "truc" die werd gebruikt om muren en objecten in videogames te kruisen.

Met de site kunt u zich verplaatsen in 3D met behulp van de WASD-toetsen en door de muisknop ingedrukt te houden, kunt u de snelheid van de camera aanpassen aan uw behoeften. Hiermee kun je plaatsen als The Legend of Zelda: The Wind Waker's in detail bekijken, of een kijkje nemen in de Dark Souls Lordran.

De meeste gebieden die je kunt verkennen, zijn afkomstig van Nintendo-games (met name van het Gamecube-tijdperk tot het 3DS-tijdperk), maar er zijn ook enkele niet-Nintendo-producten. Sommige modernere titels, zoals The Legend of Zelda: Breath of the Wild, maken ook deel uit van het "experimentele" tabblad van de site, wat betekent dat er nog steeds aan wordt gewerkt. Dit is echter een uitzonderlijk project en we hopen dat er binnenkort meer kaarten worden toegevoegd.