De nieuwe titel van Hideo Kojima je wacht lang en we hebben vrijwel geen informatie over wat Death Stranding het zal ons bieden, maar de verwachtingen zijn echt hooggespannen. Zoals al meerdere keren is aangegeven door dezelfde Kojima, zal het spel niet in de 2019 aankomen, maar misschien we zullen nog langer moeten wachten dan ingesteld.

In een recent interviewin feite heeft de beroemde auteur dat verklaard ontwikkeling verloopt goed maar hij gaf dat ook toe de werken zijn laat vergeleken met het aanvankelijk vastgestelde tijdschema. De vertragingen zijn te wijten aan de wijzigingen die tijdens de werkfase zijn aangebracht, wijzigingen die vervolgens verschillende testfasen vereisen voordat ze kunnen worden "toegepast" op de spelmechanica.

We moeten daarom de ziel in vrede brengen: Death Stranding het zal waarschijnlijk aankomen in de doorgestuurde 2020, maar we hoeven ons niet te veel af te vragen of de releasedatum de 2021 zal raken.